Lån

  • lån dk
  • kvik lån
  • lån penge
  • lån penge billigt
  • lån penge rki
  • lån penge uden sikkerhed
  • lån penge danske bank
  • hurtig lån

Der mange floskler i google, som knyttes til søgninger efter lån. Nationalbanken opgjorde i 2019 Juni at 500.000 danskere optager nye lån hvert år. Det et højt tal. Dykker man ned i dette, så består en del af disse af boliglån, som omlægges og de mange små forbrugslån.

Låner du 10 kr. så skal du betale fx 13 kr. tilbage. Hvorfor gider så mange at gøre dette?

Hvorfor er det at såkaldte ansvarlige mennesker optager dyre huslån, mens de Uansvarlige optager hurtige og nemme forbrugslån, som er de udskældte også kaldte SMS-lån.

Lån er med andre ord at tage forskud på glæderne. Låner du penge til at købe noget, så kan du få det tidligere, end hvis du venter. Til gengæld bliver det også dyrere. Livet er kort og skal levet i nuet – men det er også dyrt at tænke kortsigtet.

Enhver bør lave sin egen økonomiske plan og prioritering af vigtige ting i livet, så de kan prioritere deres lån. For mange små lån gør at du ikke kan optage et større huslån. Du skal med andre ord kigge på de store lån i livet først. Fravælger du dem – så kan du nemmere optage de mindre lån. Men selv med en lejelejlighed og ingen bil, så er smålån til rejser og nyt TV problematisk, idet at du efter nogle år, samlet set står med et mindre rådighedsbeløb i periode, idet du har betalt til renter.

Hvornår kan du vente og hvornår kan du ikke vente? Tålmodighed er en dyd. Men utålmodighed er ikke en dødsynd, så du kan godt optage lån. Men har du for mange, så kan du rentebetale dig selv ihjel og komme ind i en ond spiral, hvor du måske har fået ny telefon, tv, boblebad og 2 lækre rejser, men til gengæld, så har du i de efterfølgende 3 år ikke råd til røde bøffer eller rejser. Det kan blive surt. Omvendt skal du måske vente i 2 år uden rejser og bøffer, for at få sparet op til selv samme goder. Frontloading af goder er altså nøgleordet.

Du skal også være opmærksom på renter. Lån hos fx Leasy, kan være markant dyrere end i en bank. Til gengæld er det også mere villige til at bevilge lånet. Du bør altid konsultere din bankmand inden du optager et forbrugslån. Han kan forklare dig om konsekvenserne. Typisk vil et lån, resultere i endnu et nyt lån – ligesom med tattooveringer.

HVis du er studerende og er på vej ud til et marketing job, så kan du måske godt frontloade, idet at du ved, at du med en væsentlig stigning i indtægt, kommer til at kunne betale den ekstra ydelse og stadig have en højere levestandard når du får dit nye marketing job.